Girne Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 23 Mayıs- 08 Haziran 2023 tarihleri arasında “Çağdaş Mimaride Artırılmış Gerçeklik ” temalı bir atölye çalışması gerçekleştirdi


Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi Denis Kolozali tarafından düzenlenen atölye çalışması, fakültede eğitim gören mimarlık öğrencilerinin final projeleri ile görsel bir şölen yarattı.

Girne Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Julia Kolozali konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada çağdaş mimarlık eğitim sürecine AR teknolojisinin dahil olması ve bütünleşmesi ile yüksek bir katma değer sağlama potansiyeli olduğunu düşündüklerini ifade etti.

Yardımcı Prof. Dr. Julia Kolozali, “Atölye, öğrencilere yeni tasarım teknolojileri konusunda yeni deneyimler kazandırdı. Öğrenciler, AR tasarım yöntemleriyle tanıştırıldı ve Artırılmış Gerçeklikte kendi tasarımlarını görme fırsatı buldu. Eğitmenler ve öğrenciler birlikte Artırılmış Gerçeklik’te tasarım tartışmaları yürüttüler. AR’nin kullanımı son yıllarda birçok tasarım alanında artan bir ilgi ve varlık kazanmıştır. Çalıştay, öğrencilere bu tür teknolojileri ve becerileri gelecekte kullanma olasılıklarını tanıtma fırsatı sağladı. Bu atölye çalışmasının farkı, medyada görülen yalnızca görsel temsilin sağlanmasının aksine, öğrencilerin tasarımlarını değiştirmelerine ve manipüle etmelerine olanak sağlamasıdır. Bu benzersiz yaklaşım oldukça ileri düzeydedir ve öğrencilerimizin kendilerini daha iyi ifade etmelerine, yaratıcı olmalarına ve odaklanmalarına olanak tanır. Ayrıca, yöntem öğretmenlerimizin fikirlerini daha verimli ve etkili bir şekilde iletmelerine yardımcı olur. “Çağdaş Mimaride Artırılmış Gerçeklik ” oldukça benzersiz ve fütüristik bir yaklaşım. Bu teknolojinin yakın gelecekte mimarlığın öğretilme yaklaşımını ve şeklini nasıl etkileyeceğini ve ilerleteceğini görmek ilginç olacak.”

AR uygulaması öğretim modelinin mimarlık eğitimine entegrasyonunun olumlu sonuçları olacağını ve öğretim sürecini olumlu bir şekilde etkileyeceğini gösterdiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Julia Kolozali bu atölye deneyimine katılımlarıyla destek sağlayan öğretim üyeleri Vehbi Noyan Ulusoy ve Selda İnançoğlu’na da ayrıca teşekkürlerini sundu.